Agonia Kapitel IV

Agonia Kapitel IV

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Efter 174 dagar sätter vi ett slut på Agonia SMP Kapitel III. Vi rullar nu bakåt i tiden, till kungatiden och ser fram emot ny historia. Ni hörde det rätt, monarkin är tillbaka på servern och kungaval är påväg att ske. En ny huvudstad grundas och en hel del nya funktioner finns nu ute på servern. Halloween veckan är också tillbaka och en fullspäckad vecka står framför oss.

Nya huvudstaden och valsystemet

Nya huvudstaden ”Verdesa” har grundats. Stadens tema är medieval. Alla är hjärtligt välkomna att bygga här. Tanken bakom huvudstäder är att alla spelare blir bindande och bygger upp något gemensamt, utöver deras privata/egna städer/projekt. Världens spawn-point har också blivit flyttat hit.

Det nya valsystemet utgår efter en kung/drottning som sätter ihop ett råd och styr huvudstaden. Den nya rådsformen ”Håvetformen” är under konstruktion. Valkommissionen kommer inom kort publicera den och bekräfta ett valdatum. Något unikt med detta system är ”promotes”. Kungen/drottningen väljer ut tio spelare som bidragit positivt till huvudstaden, som går upp i rang. Rangordningen fungerar så här:

– Bönder (alla som inte fått en promote)
– Borgare (första promote)
– Präster (andra promote)
– Adeln (Tredje och högsta promote)

Rangerna är för tillfället helt kosmetiska och man får en roll i vår discord under SMP spelare. Man kan se rollerna som en tjänstemedalj under Kapitel IV, för sitt bidragande till huvudstaden under kapitlets gång. Efter första valet kommer det endast finnas folk som blir borgare, efter nästa val finns det chans att några blir präster och efter det valet kan någon/några hamna i adeln. Tanken (men inget bekräftat) är att dessa promotes kommer kunna avsätta kungen om han/hen inte har folkets förtroende längre.

Patch Notes – Tekniska uppdateringar i Kapitel IV

– Ett nytt transport sätt införs: Rida spelare
Vi har genom olika vanilla funktioner skapat ett nytt sätt att ta sig runt på. Genom att två spelare håller en sadel, kan man nu sätta sig på den andra genom att höger-klicka. Hela systemet är uppbyggt på olika funktioner som finns inom spelet. Vi ser detta som ett roligt, unikt tillägg på servern som öppnar många nya möjligheter på servern. Till exempel en helt ny revolutionerande flygbranch.

– Hosta events
Varje månad kan ni som har stöttat servern genom att donera för Prime, hosta ett event. Eventet sätts upp automatiskt och öppnar upp event-servern för alla spelare. Till en början går det bara att hosta Survival Games events. Men inom kort kommer alla klassiker som Gladiator, Skywars & The Walls också tillkomma. Man kan endast hosta ett event per månad.

– Zombie hästar
Tillfälligt, från och med idag tills sista dagen på halloween veckan spawnar zombie hästar i taiga biomer. Skaffa en zombie häst innan veckans slut!

– Stadskanaler i vår discord
Verifierade städer som finns med på Agonias karta har nu fått egna stadskanaler- samt roller i vår discord. Man kan endast vara medborgare i en stad i taget, men det går att byta medborgarskap genom ett klick.

– Tre nya färger i Sponsor-butiken
För de som vill stödja servern ekonomiskt, så finns det tre nya färger i vår sponsor-butik. Två kommer stanna och den tredje är limited-time och kommer försvinna efter sista Oktober.

– Man kan nu ta sönder bedrock
Tack för er feedback angående detta i förslagskanalen. Från och med idag har vi tagit bort patchen som gjorde det omöjligt att ta bort bedrock genom en bug i spelet. Buggen står nu i våra server-policys som en laglig bug och patchen är borttagen.

– Bug- samt stabiliserings fixar
Vi har fixat en hel del inrapporterade buggar- samt optimerat servern till något ännu bättre.

Halloween veckan

Den årliga Halloween veckan är tillbaka! Här finner du vårat schema:

Måndag: Halloween veckan drar officiellt igång. Skintävling startar.
Tisdag: ????
Onsdag: Event kväll & Stream
Torsdag: Bus eller godis event
Fredag: Skattjakts event 2020
Lördag: Skintävling avslutas
Söndag: Livestream

Planering kan komma att ändras.

Andra ändringar i Kapitel IV

KHH är tillbaka
Serverns högskola är tillbaka sedan Novence tiden. Gå olika utbildningar som hamnar på ditt server-cv. Utbildningarna kan leda till olika jobb på servern; Till exempel rättsdomare. Mer info kommer snart om KHH.

Ny server-institution: Byggare
Som ni alla vet fungerar inte Agonia SMP som andra servrar. Här bygger vi survival. Bygg-institution kommer jobba med att skapa statliga byggnader på servern; till exempel en Högsta Domstol, FBI byggnad, osv. Ansökan till bygg-teamet finns i arbetsförmedlingskanalen i vår discord.

Nya lagar och regler
Nya lagar och regler har stiftats. Till exempel att huvudstaden äger 150 blocks åt varje riktning från portalen. Detta innebär att nethershoppar är strängt förbjudet nu till en början, tills (om) en kung ändrar reglerna.

Nytt schema för större mobfarmer
Vi har tagit ett nytt beslut om schemat för mobfarmer. Vi håller med om att det var överdrivet sena tider och vi gör det nu lagligt att ha stora mobfarmer under dessa tider:

Måndag : 00:00 - 08:00
Tisdag : 00:00 - 08:00
Onsdag : 00:00 - 08:00
Torsdag :00:00 - 08:00
Fredag : 02:00 - 08:00
Lördag : 03:00 - 08:00
Söndag : 00:00 - 08:00
Vecka 9 (Sportlov) : 02:00 - 08:00
Vecka 14 (Påsklov) : 02:00 - 08:00
Vecka 23 till 35 (Sommarlov) - 02:00 - 08:00
Vecka 44 (Höstlov) : 02:00 - 08:00

Slutord

Jag (Halvnaken) vill passa på att tacka hela vårat community. Det här är våran server, som vi fortsätter att bygga tillsammans. Nu blickar vi framåt mot ännu en ny tid på servern. Skicka gärna in feedback och förslag i våran förslags-kanal på discord. Tillsammans är vi Agonia SMP!