Agonia SMP 1.16.1 & Nyheter!

Det är nu ett faktum att Agonia SMP är uppdaterat till senaste minecraft versionen 1.16.1. Servern öppnar upp portarna igen idag klockan 13:00, med full crossplay support mellan Java x Bedrock och en 30 000 block lång nethervärld. Detta vill ni inte missa!

 

Senaste nytt om nether på Agonia

Tidigare i veckan röstade servern i en AU-omröstning angående en eventuell nether reset. Resultatet i AU blev 20 emot och 14 för. Även inom staff teamet, var det väldigt jämnt vid beslutsröstningen. Det blev lika och därmed gick staff-teamet ut med en presskonferens ingame via discord angående resultatet. Trots den lika omröstningen på beslutsröstningen, så går principen efter att serverägaren har det sista ordet. Beslutet blev att följa folkets rekommendation (vilket var att behålla nether).

Tråkigt att röstningen var så lika. Sådana beslut är inte roliga att ta!

Säger Halvnaken

Serverns institution ”Nethervägsbyggarna” har nu en viktig uppgift på servern. Det är att bygga en motorväg i nether till nya chunks.  Närmsta nyaste chunksen ska ligga på ett ungefär 4000-5000 blocks ut från x0 z0. Alla kommer vara välkomna att hjälpa till vid detta arbete. I och med nethers nya kommande funktioner, kommer förmodligen också en netherlag införas. Högsta domstolen på servern och serverägaren ska inom kort ha en toppmöte angående lagstiftningen. Saker man kan förvänta sig är att motorvägen ej får ändras eller utökas av andra som inte fått tillstånd av nethervägsbyggarna.

Patch Notes

+ Servern uppdaterad till 1.16.1

+ Worldborden i nether utökad till 30 000 blocks från 7500 blocks

+ Bättre säkerhetsvapen för serverns FBI för att stoppa tjuvar (inget ni märker av, förutom att ni kan få snabbare ersättning)

+ TNT är nu på. För säkerhetsskull kan inte explosioner spridas. TNT som du tänder på exploderar enbart (samma gäller tnt_minecarts, creepers, mm)

Uppdateringar i Patch Notes kan tillkomma innan servern öppnar sina portar 13:00 idag.