Framtida planer på Agonia & stabilitet uppdateringar

Framtida planer på Agonia & stabilitet uppdateringar

Hej allesammans!
Välkommen till vår hemsida. Just nu är hemsidan väldigt ny och mycket är under konstruktion. Vi kommer använda oss rätt mycket av denna hemsida för att hålla er uppdaterade och införa nya funktioner på servern.

 

Ny server optimering & svar på omtalade frågor från er spelare

Som ni vet lovade vi att införa en karta över servern i vårat inlägg om Kapitel två i server-announcements på discord för några månader sen. Vi jobbar på denna funktion men har haft stora hinder då 1.15 inte är tillräckligt stabilt ännu. Detta ska dock få en ändring då vi nu kommer testa en helt ny server-optimering den kommande veckan. För er som är intresserade så har vi gjorde lite ändringar i hur vår server fungerar i anslutning. Förut stod servern mycket för anslutning, men nu är den mer baserad på erat nätverk. Detta lugnar ner serverdatorn och låter den jobba på annat. En annan sak vi ändrat är serverns view-distance. Default view-distance i server properties är 10, det är nu satt till 5. Vanligtvis gör detta så att ni ser hälften så långt – och därmed halverar servern arbetet på aktiverade chunks.  Genom ”lite” modifikationer har vi fått till ett fake view-distance, vilket tillåter er att se lika långt som default (10). Detta kommer dra ner på serverns lagg garanterat och tillåta servern att vara laggfri när fler är ansluta till den. Om detta fungerar som vi vill, kommer detta innebära att kartan kommer bli en verklighet inom kort stund. Även att hoppers kommer fungera precis som vanligt (som också varit en stor diskussion). Detta kan också leda till komplikationer, därför är det otroligt viktigt att ni anmäler buggar till serverägare Halvnaken. Antingen genom mail (AgoniaPrivat@hotmail.com) eller via discord DM.

(Och då kan man fråga.. varför uppdatera vi till 1.15 direkt? Jo, för att vi strävar efter att hålla servern up-to date, då vi är en SMP. Mycket jobb krävs, men vi är redo att lägga ner all tid som finns för att jobba mot våra visioner. Vi har också mycket duktigt folk som arbetar med oss / hjälper oss. Go big or go home!)

 

Server events

Får en liten stund sen hölls ett ”Battle Royale” event på servern. Många såg ut att gilla det. Vi gick ut med att detta var ett experimentevent för liknande events i framtiden. I början av 2020 ska vi ta detta vidare, men till nästa nivå. En extern liten eventserver kommer sättas upp. Vad betyder det här för oss? Egentligen ingenting, då den kommer vara ansluten till SMPn. Det gör att vi kommer kunna flytta er direkt från SMPn till denna server när events sker. Alltså inget login-logout trubbel och absolut inget ”hub” liknande. Precis som vi gjorde vid vårt BR event, men nu med en laggfriare server. Några events vi har i baktanken är: Hardcore event, ett ytterligare BR event och andra events som ni skickat in i vår förslagskanal på discorden.

 

Hjälparrollen

Vi gick tidigare ut med att införa en ny typ av staffroll. Den kommer vara ett första steg till att bli en ledare på servern. Ansökningar för denna roll kommer dyka upp i slutet av denna vecka. Konkurrensen för denna roll är stor. Jag (Serverägare Halvnaken) vill ha de absolut främsta i mitt team för att nå så mycket framgång på servern som möjligt. På senare tid har servern vuxit till sig mycket i antalet spelare. Mer jobb krävs just nu från oss ledare: Främst mer arbete inom serverns säkerhet & rekrytering av nya spelare (då det finns överflöd av arbete inom dessa kategorier). Hjälpare kommer bli som lärlingar/extra hjälp till våra underbara staffs i dess arbete mot ett tryggare, säkrare & roligare Agonia.

Vi vill passa på att tack för i år!

Nu blickar vi framåt mot ett nytt spännande år med servern och hoppas att ni hänger med i svängarna. Låt oss göra detta år ännu roligare!

Gott nytt år önskar Team Agonia!