Framtidsplaner för hela Agonias verksamhet

Agonia SMP har förändrats en del under senaste tiden. Här är vår syn på framtiden, där vi går in på detaljer om nästa Kapitel (VI), Anarki servern och framtid filosofi och hur vi vill ändra framtida uppdateringar.

Filosofin och hur vi vill ändra SMPn

Bakgrund: Vi håller med om att servern har ändrats på olika sätt senaste tiden. Tanken bakom det har vart att gynna olika typer av spelare på servern. Vi anser att det finns två olika typer av folk på servern. Ena delen som vill behålla Agonia som det vart och andra delen som vill ha uppdateringar. Från vår sida införskaffa vi KHH för utbildningar, vilket skulle påverka livet inne på servern enklare. Vi har gjort små kosmetiska uppdateringar. Vi införde även temaveckor som både gynnat nytänk- samt historiskt tänk. Vi har utvärderat båda delars åsikt för att ändra vår filosofi för framtiden.

Ny tänk: Inför framtiden kommer servern fokusera mer på verksamheter som inte kräver uppdateringar eller dylikt. Vi kommer stor satsa på KHH för att dra igång fler institutioner och göra de lätt tillgängliga. Vi har även en tanke att detta kan förbättra vår support, genom att institutioner blir specialister över vissa ämnen. Patch Notes kommer kvarstå, men i första hand fokusera på att fixa problem istället för nya saker till servern. I andra hand, ska Patch Notes fokusera på hjälpmedel och kosmetiska saker, te.x som vi infört kartan och waypoints för att hjälpa spelare att navigera sig runt på servern. I tredje hand ska Patch Notes finnas där för att införa nya saker, däremot ska det vara sällsynt sålänge inte ni spelare övertygar oss att göra det.

Sammanfattningsvis: Vi vill fokusera mer på vad ni vill ha, göra er mer engagerade och fokusera mer på arbeten, utbildning och nya institutioner istället för nya features i form av Patch Notes.

Anarki servern

Agonias nya tillskott, omskapandet av föredetta xFun: Agonia Anarki, anländer nästa Fredag 20:00! (2022-09-02).

Vi släppte nyheten om Anarki servern under vår fyra-års dag och snart är servern äntligen redo. Kortfattat är servern en semi-anarki server där det inprincip inte finns några regler, förutom att man inte får fuska. Servern kommer ha speldagar, Torsdag 17:00 till Söndag 23:00. För att ansluta till Anarki servern, kan man använda IPn anarki.agoniamc.eu eller en av xFuns tidigare ip-addresser. Du ska även kunna ansluta direkt från SMPn till Anarki genom att använda kommandot /Anarki. Anarki servern har också en köserver, tanken är däremot att du ska kunna kö:a medans du spelar på SMPn.

Agonia Anarki har ett unikt koncept jämfört med andra anarki servrar. Här finns en spawn-stad som innehåller flera funktioner. Te.x en bank där du kan växla in diamanter för mynt, ett kasino, en svartmarknad där du kan sälja ett föremål åt gången och mer! Utanför spawn-staden fokuserar vi på att behålla alla vanilla beteenden.

Agonia Anarki kommer även med några tillägg för hur Agonia fungerar idag. Till exempel kommer Anarki-servern, samt SMPn ha gemensamma events som sker på event servern. Även UHC Lördagar är inkluderat.

Vår filosofi med Agonia Anarki är att det ska gynna Agonia som helhet. Genom speldagarna som finns, hoppas vi att fler hittar till SMPn under vardagar. Vi hoppas även att fler ska kunna hitta sig tillbaka till servern då SMPn har en discord med nästan 4000 medlemmar och Anarki-servern har en discord på cirka 1500 medlemmar. Tillsammans, nästan 6000 medlemmar. 

 

För mer info om Anarki-servern, gå med i Agonia Anarkis discordserver – Tryck här.

Kapitel VI

Vi har hört er feedback om ett nytt kapitel och vi har börjat skissa ordentligt hur vi vill ha det. För er nya spelare som undrar vad ett nytt kapitel innebär, skapar vi en ny huvudstad och lägger till några features för att göra servern fräschare. Precis som vanligt, är det viktigt att vi bygger nya huvudstäder från grunden – tillsammans, demokratiskt. Vi anser att det inte bara är att ”spotta upp” ett nytt kapitel så snabbt som möjligt. Vi måste ta reda på vad som har lyckats med tidigare kapitel och vad som fungerat sämre. 

Så när kan vi se nästa kapitel, ”Kapitel VI” ta plats?
Från vår sida, skulle vi vilja se en release närmare höstlovet. Däremot anser vi att alla förberedelser bör hållas så snart som möjligt. Först och främst hålla en AU omröstning, där vi kan rösta fram en plats, ett namn och ett tema. Många kanske frågar sig varför vi inte gjort detta tidigare, men svaret är enkelt för oss. När vi skapar nya Kapitel, ska inte ”byta huvudstad” vara första lösningen. Vad är grejen med att bygga upp en stad för att sedan lämna den? Inför nuvarande Kapitel (V), beslutade vi att staden skulle existera under ett längre tag.

Något vi från ledningen vill ta i hänsyn vid det nya kapitlet, är att sätta det långt bort från tidigare städer. Delvis för att fler ska få uppleva nya chunks och för att allt ska kännas nytt runt omkring.

Nya staffs på Agonia SMP

För oss är det viktigt att hålla en snabb support och att vi kan hjälpa er när oförberedda saker sker inne på servern.

Följande ändringar rör Agonia SMPs staff team:

Följande spelare är inte längre staff:
– Eltqn
– Hampus200

Följande spelare är nu hjälpare:

– Kommer snart

Följande spelare har fått promotes:
– MelvinG går från hjälpare till seniorhjälpare
– Mr_Pandan går från hjälpare till seniorhjälpare
– 1Seve går från seniorhjälpare till ledare